Om S-Engros

Vores profil

Dagrofa S-Engros er en cash & carry fødevarekæde bestående af 29 engrosbutikker centralt fordelt i Danmark. Vi sælger fødevarer til professionelle og har 530 engagerede medarbejdere og en årlig omsætning på 2,6 mia. kr.

Det er vores vision at blive Danmarks største og bedste foodservice-leverandør.

 

Vores ejerforhold

Dagrofa S-Engros er en del af FoodService Danmark, der, over Dagrofa S-Engros, også omfatter den udkørende foodservice-grossist Catering Engros samt følgende hel- eller delejede specialistselskaber:

HKI OSTPrima frugt, KødGrossisten og Grøn Fokus som har forskellige specialistkompetencer inden for fødevarer.

FoodService Danmark ejes af Dagrofa, en af Danmarks største dagligvarekoncerner.

 

Vores historie

Dagrofa S-Engros’ historie går helt tilbage til 1961, hvor det første S-Engros lager åbnede i Århus. På det tidspunkt var man lige gået i gang med selvbetjening i detailhandlen, og Brødr. Justesen var de første, som indførte samme system ved engrossalg. De havde fundet ud af, at kolonialgrossister i USA med stor succes forsynede kundekredsen via selvbetjening. Dette system havde været redningen for mange mindre købmænd, som ikke var i stand til at afgive ordrer, der opfyldte grossistens minimumskrav. Et minimumskrav som bestandigt blev hævet i takt med at omkostningerne steg og arbejdets rationalisering fremskyndedes.

De to Brødr. Justesen var enige om, at tanken var bæredygtig, hvis den blev grebet rigtigt an. I Nordjylland købte de en gammel tyskerbarak, som herefter blev transporteret til Århus, hvor man havde lejet plads på kommunens grund lige ud til vandet. 

Selv købmænd med en ret lav omsætning havde i 60’erne en lille bil, og med en S-Engros i nærheden, behøvede varelageret ikke være så stort. Øjensynligt var S-Engros det tilbud, som købmændene havde ventet på. Efter åbningen i Århus gik etableringerne slag i slag: København (Lyngby, 1963), Randers, Aalborg, Frederikshavn og Odense. Denne forretningsforms popularitet blev ikke mindre af, at man her kunne lagerføre tobak og spiritus, som købmændene hidtil havde måttet købe hos specialgrossister, hvilket både var dyrt og besværligt.

I 1983 fusionerede grossisterne Dagros A/S og Brdr. Justesen A/S til Dagrofa. Frem til slutningen af 1990'erne var forretningsgrundlaget hovedsageligt grossistorienteret, og Dagrofa ejede kun enkelte egne supermarkeder og S-Engros-butikker.

I 1990 blev Foodservice Danmark etableret som senere markerede en sammenlægning af aktiviteterne i Dagrofa S-Engros og Catering Engros.

Dagrofa S-Engros er i dag en moderne cash & carry virksomhed, der ud over at servicere kiosker og købmænd, lever af at sælge fødevarer til professionelle spisesteder, fastfoodrestauranter og udskænkningssteder.

 

En del af FoodService Danmark

KØDGROSSISTEN

PASSION FOR KVALITET

KødGrossisten producerer og leverer kødprodukter til profes sionelle køkkener i hele Danmark. Altid med fokus på god personlig service og med sans for kvalitet. KødGrossistens store varesortiment rummer både ferske og frosne varer, som kan bearbejdes og leveres efter kundernes ønsker.

Læs med om kødgrossisten

HKI OST

SPECIALISTER I OST - MED MANGE FORDELE

HKI OST er produkter i topkvalitet til konkurrencedygtige priser. Med HKI OST serviceres du med specialviden, inspiration og dybdegående markedskendskab, samt får adgang til Danmarks bredeste viden om ost og specielle mejeriprodukter.

Læs mere om HKI Ost

PRIMA FRUGT

FORNEMMELSE FOR KVALITET

Prima frugt tilbyder et stærkt sortiment indenfor frugt og grønt - såvel konventionelt som økologisk, fra de bedste danske og internationale leverandører. Friskheden og den gode kvalitet er i fokus og priserne er konkurrencedygtige.

Læs mere om Prima frugt

Grøn Fokus

ØKOLOGISK TOTALLEVERANDØR

Grøn Fokus giver vores kunder adgang til det stærkeste økologisortiment. Med Grøn Fokus får du værdi i din forretning og en produkt- og vidensmæssig platform inden for økologi.

Læs mere om Grøn Fokus